Naast generieke ERP functionaliteit beschikt Epicor ERP over een aantal unieke modules en mogelijkheden die voorzien in bijzondere functionaliteit dan wel in de mogelijkheid om het systeem on-the-fly  aan te passen aan veranderingen binnen het bedrijf.

Personalization
Hiermee richt de gebruiker de ERP applicatie volledig in naar eigen smaak. Veelal wordt er gebruik gemaakt van het kiezen van eigen kleurstellingen en indeling van veel gebruikte applicaties. Gebruikers kunnen dit zelf uitvoeren.

Customization
De user interface van Epicor ERP kan door middel van schermconfiguratie op bedrijfsniveau (Customization) als wel op gebruikersniveau (Personalization) worden aangepast. Hiermee kan aanvullende functionaliteit (velden) worden toegevoegd en/of velden worden weggelaten. Middels Customization in combinatie met BPM kan veel functionaliteit toegevoegd worden.

Business Process Management (BPM)
In het gunstigste geval voorzien Standaard ERP applicaties in maximaal 90% tot 95% van de benodigde en/of gewenste functionaliteit. De laatste 5% tot 10% zijn bedrijfsspecifiek en zijn continue aan verandering onderhevig. Middels de BPM kan in deze ontbrekende en/of gewenst functionaliteit worden voorzien.

Business Activity Queries (BAQ)
Maak eenvoudig zelf analyses van de beschikbare data in Epicor middels queries. Met behulp van de grafische interface is het eenvoudig om zelf deze queries te ontwikkelen. Ook dashboards bestaan uit queries. Een dashboard is niets anders dan een grafische weergave van het resultaat van een query. Alle velden beschikbaar in Epicor ERP kunnen in een query betrokken worden.

Epicor Social Enterprise (ESE)
Blijf op de hoogte met de laatste ontwikkelingen van actuele zaken binnen de organisatie zowel binnen als buiten Epicor ERP. Abonneer uzelf op gewenste informatiestromen en ontvang door u zelf geconfigureerde notificaties. Daarnaast kunnen communities van gebruikers (van zowel binnen als buiten de organisatie) beheerd worden zodat email overbodig wordt. Dit is beschikbaar op alle mogelijke devices voorzien van een internet browser. Deze informatie wordt vastgelegd binnen het ERP systeem waardoor informatie niet verloren gaat en beschikbaar is ten behoeve van eventuele certificeringen.

Enterprise Service Bus  / Service Connect
De Epicor Enterprise Service Bus is bedoeld om applicaties te ontsluiten voor communicatie met andere systemen. Epicor biedt daarvoor Epicor Service Connect. Deze technologie staat het toe om communicatie in te richten en te bepalen hoe informatie tussen Epicor en externe systemen / databases verloopt. Middels Epicor Service Connect kunnen tevens workflows worden gemaakt die data kunnen verwerken bij bepaalde acties.